Kijev, 04. ožujka 2019.

„Study in Europe Fair“ u Kijevu, Ukrajina 2. ožujka 2019. godine

U suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH Veleposlanstvo je aktivno sudjelovalo na međunarodnom sajmu visokog obrazovanja „Study in Europe Fair“, održanom u Kijevu, Ukrajina 2. ožujka 2019. godine u  muzejskom i izložbenom kompleksu „Mystetskyi Arsenal“, gdje se predstavilo više od 50 izlagača iz 22 europske zemlje.

Na sajmu su ukrajinskim studentima, akademskoj zajednici i ostaloj javnosti koji su zainteresirani za više informacija o mogućnosti studiranja u Hrvatskoj predstavljeni studijski programi hrvatskih visokoškolskih ustanova. Svoje su institucije posjetiteljima osobno predstavili izv. prof. dr. sc. Krunoslav Mirosavljević, dekan i mag. Hrvoje Sivrić, prodekan za razvoj i stručni rad Veleučilišta u Slavonskom Brodu, te doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica i doc.dr.sc. Bisera Karanović, prodekanica za znanstvenu djelatnost i međunarodnu suradnju Visoke poslovne Škole PAR iz Rijeke. Prezentaciju o sustavu školovanja u RH održao je lektor na Sveučilištu „Taras Ševčenko“ prof. Goran Marjanović.

Veleposlanica Anica Djamić sa suradnicima posjetila je izložbu i prezentaciju, te je primila delegaciju VUSB-a u Veleposlanstvu.

Više informacija o mogućnosti školovanja u RH zainteresirani mogu pronaći na stranici: http://www.studyincroatia.hr/