Kijev, 18. ožujka 2019.

Koncerti mlade hrvatske harmonikašice Martine Jembrišak u Kijevu, Lutsku i Lvivu

U sklopu VII.  Međunarodnog festivala „Dani ukrajinskog bajana i harmonike-2019“ koji se tradicionalno održava krajem ožujka, u dvorani Zajednice skladatelja Ukrajine 17. ožujka nastupila je mlada hrvatska izvođačica Martina Jembrišak. Koncert je bio dobro posjećen i vrlo dobro prihvaćen od strane ukrajinske publike i stručnjaka. U ponedjeljak, 18. ožujka gđicu Jembrišak je primila veleposlanica Anica Djamić. Tom je prigodom Martina Jembrišak obavijestila o predstojećim koncertima u Lutsku, 20. ožujka i u Lvivu. 21. ožujka.
Martina Jembrišak  rođena je  u Zagrebu 1995.g.  Svira harmoniku od sedme godine. Studirala je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. U sklopu programa Erasmus+ studirala je na Muzičkoj akademiji u Varšavi, u klasi prof. Elżbiete Rosińske, te na Muzičkoj akademiji u Bratislavi, u klasi prof. Milana Osadskog.
Sada je studentica poslijediplomskog studija na Muzičkoj akademiji Frederic Chopin u Varšavi, u klasi prof. Klaudiusza Barana i Rafała Grząke.
Dobitnica je niza domaćih i međunarodnih nagrada. Održala je i niz vrlo zapaženih solističkih koncerata sa simfonijskim orkestrima  i komornim ansamblima diljem Europe.