Kijev, 07. veljače 2019.

Seminar: "EU Regulatory Approximation - Challenges and Solutions", Kijev, Ukrajina

U četvrtak 07. veljače u Kijevu je u organizaciji Deloitte Ukrajina, NGO grupe koja predstavlja globalne organizacije koje su posvećene izvrsnosti u pružanju profesionalnih usluga i Službe za prijenos znanja, održan seminar pod nazivom „EU Regulatory Approximation-Challenges and Solutions“. MVEP seminar je bio posvećen iskustvima državnih institucija u prilagodbi nacionalnih zakonodavstava europskoj stečevini i prevođenju iste sa svrhom što bolje pripreme i pomoći Ukrajini na njezinom putu prema  Europskim integracijama.
Na  seminaru su sudjelovali dr. sc. Kristian Turkalj, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa RH, Iva Jantolek iz Odjela za prijenos znanja MVEP, Marija Kaluđer, voditeljica odjela za EU dokumentaciju MVEP, Borna Domitrović, voditelj odjela za EU Zakonodavstvo MVEP, Elif Dusmez Tek, suradnica iz Deloitte Turska,  Hans Verheggen, suradnik za IT tehnologiju iz Deloitte Belgija i Greg Fishman, direktor Deloitte Ukraina.
U ime Službe za prijenos znanja prisutne je pozdravila Iva Jantolek, Marija Kaluđer je govorila o načinu i sustavu prevođenja, Borna Domitrović o prijenosu i provedbi direktiva i odluka,  dok je dt Turkalj govorio o tijeku prilagodbe hrvatskog pravnog sustava EU standardima i o legislativi i harmonizaciji pravosudnog sustava.
Tijekom posjeta Kijevu dt Turkalj se susreo s Olenom Sukmanovom, prvom zamjenicom ministra pravosuđa, koja je zahvalila RH na dosadašnjoj potpori i izrazila želju za daljinu suradnju. Dt Turkalj je ponovio snažnu potporu Ukrajini na njezinom putu prema EU.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana