ДОЗВІЛ НА ПЕРЕБУВАННЯ У РЕСПУБЛІЦІ ХОРВАТІЇ

Іноземець, який перебуватиме на території Республіки Хорватії довше ніж 90 днів (у зв’язку із роботою, навчанням, з’єднанням сім’ї, навчання або з іншої поважної причини) подає заяву для отримання дозволу на перше тимчасове перебування.

Заява подається особисто (форма заява затверджена законом). До заяви додаються документи в оригіналі або завірені копії. Іноземні документи повинні бути перекладені хорватською мовою та завірені, а за потребою і дозавірені.

Для того, щоб українські документи (окрім підтвердження про медичне страхування) були чинними в Республіці Хорватії вони повинні бути завірені печаткою Апостиль.

Документи на отримання дозволу на перше тимчасове перебування подаються до Консульського відділу Посольства після попередньо призначеного терміну. Необхідно подати наступні документи:

1. Заповнену заява на отримання тимчасового перебування;

2. одну фотографію 3,5 х 4,5см;

3. закордонний паспорт

4. підтвердження мети перебування (залежно від мети: свідоцтво про шлюб, cвідоцтво про народження, підтвердження статусу учня або студента, дозвіл на роботу, чи інш.)

5. підтвердження про забезпечення засобів на існування (підтвердження роботодавця про розмір заробітної плати, чи інш.)

6. підтвердження про медичне страхування

7. підтвердження про сплату консульського збору 80 євро.